Lösemili çocuklar için resim yapıyor

Lösemili çocuklar için resim yapıyor

Kütahya'da 37 yıldır esnaflık yapan Naciye Zeytin, açacağı açacağı serginin gelirini hayır kurumlarına bağışlamak üzere bir yıldır resim yapıyor- Zeytin:- "Şu ana kadar 30 resim yaptım, bunu 50'ye tamamladığımda İstanbul'da sergi açacağım ve elde edeceği

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da yıllardır esnaflık yapan Naciye Zeytin, satışından elde edeceği geliri hayır kurumlarına bağışlamak üzere bir yıl önce resim yapmaya başladı.

Zeytin (67), AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnaflığın yanı sıra el sanatlarına meraklı olduğu için resim yapmaya karar verdiğini ifade ederek, "Hayatım boyunca birçok el sanatını denedim ve yaptım. Son bir yıldır da resme merak sardım. Bu konuda tecrübem olmadığı için yaklaşık üç ay nasıl resim yapılır diye internetten araştırma yaptım. Sonra da resim yapmaya başladım. 20 metrekarelik dükkanımda hem esnaflık hem de yağlı boya resim çalışmaları yapıyorum." dedi.

Resimlerinde doğa ve manzara ağırlıklı çalıştığını dile getiren Zeytin, şöyle devam etti:

"Doğayı sevdiğim için resimlerimin konusu da haliyle doğa oluyor. Çizdiğim tablolara bakınca güzel işlerin ortaya çıktığını düşünüyorum. Yaptığım tabloları ne yapacağımı düşünürken damadım 'Bunlar çok güzel resimler, yaptığın tablolarla bir sergi aç ve gelirini de hayır kurumlarına bağışla' dedi. Damadımın tavsiyesi üzerine resim yapmaya devam ediyorum. Şu ana kadar 30 resim yaptım, bunu 50'ye tamamladığımda İstanbul'da sergi açmayı düşünüyorum. Sergiden elde edeceğim gelirin tamamını da lösemili çocuklara bağışlamak istiyorum."

Lösemili çocukların durumuna çok üzüldüğünü belirten Zeytin, "Televizyonda gördüğüm tanıtım filmlerini izledikçe çok üzülüyorum. Bu çocuklarımız için bir şeyler yapmak istiyorum. Ben hayatı güzel yaşadım, onlar da güzel yaşasın istiyorum. Onlara bir nebze katkım olursa kendimi dünyanın en mutlu insanı sayacağım." ifadelerini kullandı.

Zeytin, bundan sonra ömrü yettiğince resim yapıp gelirlerini hayır kurumlarına bağışlayacağını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :