Londra'ya kadın emniyet müdürü

Londra'ya kadın emniyet müdürü

Scotland Yard'ın 188 yıllık tarihinde bir kadın ilk kez emniyet müdürü olarak atandı

LONDRA (AA) - Londra Polis Teşkilatı'nın (Scotland Yard) tarihinde bir kadın ilk defa emniyet müdürü olarak atandı.

Scotland Yard'dan yapılan açıklamaya göre, 2011 yılından itibaren Londra Emniyet Müdürü olarak görev yapan Sir Bernard Hogan-Howe'un yerine 56 yaşındaki Cressida Dick getirildi.

Teşkilatın 188 yıllık tarihinde emniyet müdürü olarak atanan ilk kadın unvanını alan Dick, 2014 yılında İngiltere Dışişleri Bakanlığında emniyet bağlantılı bir pozisyonda çalışıyordu. Dick daha önce de terörle mücadele biriminin başında görev yapmıştı. Hem Oxford hem de Cambridge Üniversitesi mezunu Dick, Scotland Yard'a 1983 yılında polis memur olarak katılmıştı.

Dick, 21 Temmuz 2005'te Londra'da yaşanan bombalı saldırıların ertesi günü bir metro istasyonunda intihar bombacısı sanılarak öldürülen Brezilyalı Jean Charles de Menezes'e yönelik operasyonun yöneticisi olarak yargılanmış ve beraat etmişti.

Londra'da 7 Temmuz 2005'te meydana gelen saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 21 Temmuz'da yaşanan benzer bir dizi saldırıda ise can kaybı olmamıştı.

Scotland Yard ülkenin en büyük polis teşkilatı olmanın yanı sıra, terörle mücadele ve önemli kişileri koruma gibi ulusal çapta görevleri de icra ediyor.

İngiltere'de Başbakanlık ile Adalet ve İçişleri Bakanlığı koltuklarında da kadınlar oturuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :