Londra'daki Türklerden Arakanlı Müslümanlar için kermes

Londra'daki Türklerden Arakanlı Müslümanlar için kermes

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Londra Başkonsolosu Çınar Ergin de katıldığı kermesten elde edilen gelir Arakanlı Müslümanlara gönderilecek

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'taki Türk sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından, Arakanlı Müslümanlara yardım için başkent Londra'da kermes düzenlendi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Birleşik Krallık Bölge Başkanlığının öncülüğünde, ülkedeki çok sayıda Türk STK'nın desteğiyle gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelir, Arakanlı Müslümanlara gönderilecek.

Türk Diyanet Vakfındaki kermese, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Londra Başkonsolosu Çınar Ergin de katıldı.

Kermes ile ilgili UETD'den yapılan açıklamada, 2012'de başlayan saldırılar sonrası topraklarından edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlara yine büyük acılar yaşatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Çocuk, kadın, genç, yaşlı her yaştan yüz binlerce Arakanlı Müslüman'ın yarasına merhem olmak için UETD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Türk Öğrenci Birliği, Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi, Batı Londra Türk Merkezi, Ihlara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak hep birlikte bu kermesi düzenledik." ifadelerine yer verildi.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarında köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :