Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Hayatını kaybeden kişinin kimliği açıklandı

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da Müslümanları hedef alan terör saldırısında hayatını kaybeden kişinin Bangladeş kökenli Makram Ali olduğu açıklandı.

Londra polisinden yapılan açıklamada, saldırıda ölen kişinin 51 yaşındaki Bangladeş kökenli İngiliz vatandaşı Makram Ali olduğu bildirildi.

Altı çocuk ve 2 torun sahibi Ali'nin Bangladeş'ten İngiltere'ye 10 yaşındayken geldiği kaydedildi.

Polis açıklamasında Makram Ali'nin ailesinin ifadelerine de yer verildi. "Nazik ve barışçıl bir kişi" olarak tarif edilen Ali'nin, siyasi tartışmalardan uzak duran ve ailesiyle vakit geçirmekten hoşlanan bir kişiliğe sahip olduğu ifade edildi.

Polis, soruşturma kapsamında şu ana kadar yaklaşık 30 görgü tanığıyla görüşüldüğünü ve 80 güvenlik kamerası görüntüsünün incelendiğini bildirdi.

Pazar gecesi yaşanan terör saldırısında Darren Osborne adlı 48 yaşındaki İngiliz, kullandığı kiralık kamyoneti Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park semtinde teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüştü. Saldırıda Makram Ali hayatını kaybederken, 10 kişi yaralanmıştı.

Ailesi saldırganın ırkçı olmadığını savunurken, polis de akli dengesinin yerinde olup olmadığının inceleneceğini açıklamıştı.

Ancak İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, saldırganın geçen hafta Galler'in güneyindeki Pentwyn kentinde bir çocuğa ırkçı saldırıda bulunduğunu yazmıştı.

Görgü tanıkları da Osborne'un Finsbury Park saldırısı sırasında “Müslümanları öldüreceğim” diye bağırdığını aktarmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :