Londra'da Nadal rüzgarı

Londra'da Nadal rüzgarı

ATP Dünya Turu Finalleri'nde Britanyalı Murray ile karşılaşan Nadal, rakibini 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek 2'de 2 yaptı

LONDRA (AA) - ATP Dünya Turu Finalleri'nin dördüncü gününde korta çıkan İspanyol Rafael Nadal, Britanyalı Andy Murray'i set vermeden 2-0 mağlup etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan günün ilk tekler maçında, bu sezon Avustralya Açık finalinde Djokovic'e kaybeden dünya klasmanının iki numaralı ismi Andy Murray ile grand slam turnuvalarında çeyrek finalden sonrasını göremeyen İspanyol Rafael Nadal karşı karşıya geldi.

Turnuvada üç kez yarı final oynayan Murray maça rakibinin servisini kırarak başladı ancak İspanyol tenisçi bir sonraki oyunda 28 yaşındaki rakibine servis kırarak yanıt verdi. 10. oyunda ikinci kez Murray'nin servisini kıran Nadal, ilk seti 6-4 hanesine yazdırdı.

İkinci sette temposunu düşürmeyen dünya klasmanının 5 numaralı ismi Nadal, rakibine sadece 4. oyunda servisini tutunma şansı verdi ve seti 6-1, 92 dakika süren mücadeleyi de 2-0 kazanarak gruptaki ikinci galibiyetini elde etti. 

Karşılaşma, tenis maçlarında ender görülen anlardan birine sahne oldu. Saçının uzun olmasından rahatsız olan ve bunu kaybettiği puanlardan sonra yaptığı hareketlerle de belli eden Murray, mola sırasında makasla saçının bir kısmını kesti. 

Nadal, maçta 1 "ace", 12 basit hata ve 12 "winner" ile oynarken, Murray mücadeleyi 2 "ace", 4 çift, 29 basit hata ve 15 "winner" ile tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı