Londra'da başbakanlık yakınında gözaltına alınan bıçaklı kişi

Londra'da başbakanlık yakınında gözaltına alınan bıçaklı kişi

LONDRA (AA) - İngiltere başbakanlığı ile parlamento binası yakınındayken güvenlik görevlilerinin çantasında bıçak bulması üzerine geçen ay gözaltına...

LONDRA (AA) - İngiltere başbakanlığı ile parlamento binası yakınındayken güvenlik görevlilerinin çantasında bıçak bulması üzerine geçen ay gözaltına alınan Khalid Mohammed Omar Ali, terör eylemi hazırlamak, patlayıcı yapmak ve patlayıcı hazırlamakla suçlanıyor.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, 27 Nisan'da Londra'daki başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Sokağı ile İngiliz parlamento binası arasındaki Whitehall Caddesi'nde durdurulup üzeri aranan ve çantasından bıçak çıkan kişinin, 3 ayrı suçtan yarın hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Polis, 27 yaşındaki Ali'nin, Londra'daki gözaltısıyla bağlantılı olarak "terör eylemi hazırlamak" suçundan, 2012'de de Afganistan'da bulunduğu sırada "patlayıcı hazırlamak" ve "patlayıcı barındırmak" suçlarından yargılanacağını kaydetti.

27 Nisan günü öğleden sonra yaşanan olayda, Whitehall Caddesi üzerinde polisin durdurup aradığı Ali'nin sırt çantasında bıçak bulunmuştu. Ali, polis ekiplerince gözaltına alınırken, cadde bir süre trafiğe kapatılmıştı.

Londra'da 22 Mart'ta da ülke siyasetinin merkezi konumundaki, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği aynı bölgede düzenlenen terör saldırısında biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, 52 yaşındaki saldırgan vurularak öldürülmüştü. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda ölenlerden biri İngiliz parlamentosunun kapısında görevli bir polis memuruydu.

İngiltere'de terör tehdit seviyesi en üstün bir altındaki seviye olan "ciddi" kademesinde tutulurken, özellikle İngiliz Parlamentosu, bakanlık binaları ve Başbakanlık'ın bulunduğu Westminster bölgesinde silahlı polislerin sayısı artırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :