Londra Kitap Fuarı başladı

Londra Kitap Fuarı başladı

Türkiye de dahil 60'tan fazla ülkeden katılımın olduğu fuar, kapılarını ziyaretçilere açtı

LONDRA (AA) - Türkiye'nin standının da bulunduğu Londra Kitap Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısındaki Olympia Sergi ve Konferans Merkezi'nde düzenlenen ve bin 500'den fazla standın yer aldığı fuarda, Türkiye standını ziyaret edenlere, Türk yazarların eserleri tanıtılıyor.

Fuarın ilk gününde Türkiye standının açılışı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle düzenlenen resepsiyonla gerçekleştirildi. Resepsiyona, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Karakuş, Türkiye ve Türkçe alanında çalışmalar yürüten akademisyenler, çok sayıda Türk ve yabancı davetli katıldı.

Büyükelçi Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, Londra'daki fuar başta olmak üzere uluslararası kitap fuarlarının farklı kültürleri tanıma ve Türkiye'nin kendi kültürünü dünyaya tanıtma açısından sunduğu fırsatın önemine vurgu yaptı.

Yoğun ilginin gösterildiği açılış resepsiyonunda ayrıca "Yıldız Teknik Üniversitesi Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi" tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında hazırlanan "Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu üzerinden Osmanlı–İngiltere İlişkileri" adlı kitabın lansmanı yapıldı.

Osmanlı tarihinin en çok merak edilen hükümdarlarından Sultan II. Abdülhamid'e ait fotoğraf koleksiyonundan oluşan ve hem Türkçe hem de İngilizce düzenlenen kitapla ilgili AA muhabirine bilgi veren Yunus Emre Enstitüsü Londra Kültür Sanat Koordinatörü Ayşe Gökçen Yücel, kitabın iki ülke arasındaki kültürel bağların geliştirilmesindeki önemine değindi.

İngiltere genelindeki dağıtımın Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılacağını anlatan Yücel, kitabın öncelikle dünyaca ünlü "British Museum" ile "British Library"e gönderileceğini söyledi. Yücel, Türkiye ve Osmanlı devleti alanında çalışmalar yürüten akademisyenler ile adadaki yüksek öğrenim kurumlarıyla da paylaşılacak kitabın, İngiliz hükümet yetkilileri ve milletvekillerine de çeşitli ziyaretlerde armağan edilmesinin planlandığını dile getirdi.

Her yıl Olympia Sergi ve Konferans Merkezi'nde düzenlenen fuar çerçevesinde tüm dünyadan yazarları, yayıncıları, telif ajanslarını ve baskı sanayicilerini bir araya getiren etkinliğe bu yıl 60'dan fazla ülkeden katılım olurken, yaklaşık 120 ülkeden ziyaretçinin fuarı gezmesi öngörülüyor.

Fuar, 12 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :