Londra Eğitim Müşavirliğine yeni ofis

Londra Eğitim Müşavirliğine yeni ofis

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin yeni ofisi düzenlenen törenle hizmete girdi

LONDRA (AA) - Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin yeni ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin yeni ofisi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Açılış kapsamında İngiltere'deki Türk eğitim camiasının temsilcilerine ile bazı İngiliz üniversitelerinin temsilcilerine, Eğitim Müşavir Vekili Emek Üşenmez'in ev sahipliğinde bir resepsiyon verildi.

Londra Büyükelçiliği bünyesinde ayrı bir birim olarak 1985’te kurulan Eğitim Müşavirliği MEB bursuyla İngiltere’ye gönderilen öğrencilere hizmet vermenin yanı sıra, bu ülkedeki Türk toplumunun çocuklarına Türkçe ve Türk kültürünü öğretmek amacıyla gönderilen öğretmenlerin ders programları ile özlük işlemleriyle de ilgileniyor.

Yeni müşavirlik ofisinin açılışının ardından, MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile University of East Anglia’nın dış ilişkiler temsilcileri Craig Smitherman ve Basma Hakim arasında bu okulda MEB bursuyla öğrenim gören Türk öğrencilerin okul harçlarında indirim yapılmasını öngören bir anlaşma da imzalandı.

Çiftçi, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yüksek öğrenim konusunda İngiltere’ye verdiği önemi vurgulayarak, MEB bursuyla bu ülkede 1080 öğrencinin yüksek lisans ve doktora öğrenimi gördüğü bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :