Londra Büyükelçisi Bilgiç, savunma sanayi temsilcilerine resepsiyon verdi

Londra Büyükelçisi Bilgiç, savunma sanayi temsilcilerine resepsiyon verdi

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Bilgiç:- "Türkiye'nin savunma sanayisindeki araştırma ve geliştirme harcamaları yıllık 1 milyar dolara yaklaşıyor"- "Türkiye savunma sanayi ihracatında 1,5 milyar doların üzerine çıkarak küresel bir oyuncu haline geliyor"

LONDRA (AA) – Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye’nin ve İngiltere’nin savunma sanayi temsilcilerine resepsiyon verdi.

Bilgiç, 7. Türkiye-İngiltere Savunma Endüstri İşbirliği toplantısı kapsamında Büyükelçilik Rezidansında verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ile İngiltere arasında askeri ve savunma sanayi alanlarındaki bağların daha güçlü hale geldiğini görmenin son derece ilham verici olduğunu belirterek, "Ortak bir gündemde paylaştığımız endişeler, savunma endüstrisi alanında da güçlü işbirlikleri kurarak sürdürmemiz konusunda ülkelerimizi en uygun ortaklar haline getiriyor” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayisinin son yıllarda hızla büyüdüğünü vurgulayan Bilgiç, “Savunma sanayisindeki araştırma ve geliştirme harcamaları yıllık 1 milyar dolara yaklaşıyor. Dahası Türkiye’nin büyüyen savunma endüstrisi Türkiye’nin silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamaktan da fazlasını yapıyor. Türkiye savunma sanayi ihracatında 1,5 milyar doların üzerine çıkarak küresel bir oyuncu haline geliyor” dedi.

Resepsiyona Türkiye ve İngiltere’den çok sayıda temsilci katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı