Londra Başkonsolosu'ndan Fethiye Kubal'a ziyaret

Londra Başkonsolosu'ndan Fethiye Kubal'a ziyaret

Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, başkentteki olayda Türk bayrağını teröristlere vermeyen Fethiye Kubal'ı evinde ziyaret etti

LONDRA (AA) - Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, İngiltere'nin başkenti Londra'da salı günü gerçekleşen olayda Türk bayrağını teröristlere vermeyen Fethiye Kubal'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Başkonsolos Ergin, Kubal ailesini Londra'nın kuzeyindeki evlerinde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Ergin, terör örgütü PKK mensuplarının Kubal'a saldırdığı olayın "çok üzücü ve kabul edilemez" olduğunu dile getirdi.

Ergin, "Devletimizin, Fethiye Hanımın yanında olduğunu kendisine bir kez daha hatırlatmaya geldik. Bir ihtiyacı, bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk. Her türlü ihtiyacının giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Bu konuyu takip edeceğimizi vurguladık." diye konuştu.

16 yıldır Londra’da yaşayan Kubal da yaşanan olayda kendisini iten ve elindeki Türk bayrağını almaya çalışan PKK yandaşlarına "Engelli aracımı görüyorsun. Bana mı gücün yetiyor?" diye seslendi. Bir kadının itilmesinin "çok üzücü" olduğunu vurgulayan Kubal, kendisinin de bu üzüntüyü yaşadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin milletvekilleriyle iftar programında yaptığı konuşmada Kubal ile ilgili, "Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. 'Sen, bu asrın Nene Hatunusun, Şerife Bacısısın.' İşte bu PKK'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatunuma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net." demişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :