Lokantacılar İşçi İçin Bir Ay Deneme Süresi İstiyor

Lokantacılar İşçi İçin Bir Ay Deneme Süresi İstiyor

Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Aztekin:

ANKARA (AA) – Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, sektörde en büyük sorunun merdiven altı üretim yapanlar ile işe girmeden önce SSK’nın başlatılması ve yetişmiş kalifiye elaman bulunamaması olduğunu söyledi.

Aztekin, ilçede Ankara Bulvarı’ndaki lokanta açılışında yaptığı konuşmada, yeni iş yerinin açılışına yeme, içme ve gıda sektörünün en çok sorunu olan sektörlerin başında olduğunu söyledi.

Sektörün en büyük sorunun işe girmeden önce SSK’nın başlatılması ve yetişmiş kalifiye elaman bulunamaması olduğunu vurgulayan Aztekin, "Ankara’da 6 binin üzerinde lokanta var. Bunlardan küçük esnaf olan bin 900’ü bize kayıtlılar, diğerleri ise ATO’ya kayıtlıdır. Bizim sektörde en büyük sorunumuz gıda terörizmi dediğimiz merdiven altı üretim yapanlar. Yani ekmek arası döneri 3 TL’ye satanlardır" diye konuştu. 

Yetişmiş kalifiye eleman bulamadıkları gibi işçiye de bir gün önce sigorta yapılması zorunluluğu bulunduğuna işaret eden Aztekin, "İşe girecek kişi, usta mı değil mi bilmeden nasıl sigorta başlatalım. Deneme süresi verilmeden sigorta yapılıyor. Bu da bizi mağdur ediyor. Biz bir ay deneme yapalım, ondan sonra işe başlasın diyoruz"  ifadesini kullandı. 

Her seçim zamanı asgari ücretten vergi alınmaması konusunun gündeme geldiğini hatırlatan Aztekin, seçim sonrası verilen vaatlerin unutulduğundan yakındı.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, Çubuk’un kamu kurum ve kuruluşların yanında özel sektörün de yaptığı yatırımlarla üniversite kenti olmaya hazırlandığını dile getirdi.

Bu anlamda ilçelerine yatırım yapan herkese destek olmaya çalıştıklarını aktaran Acehan, "Özel sektörümüzün de yaptığı ve yapacağı yatırımlarla birlikte Çubuk’ta istihdam artacak ve şehir üniversite kenti olmaya hazır hale gelecek. Bu iş yerleri gibi ilçeye her geçen gün yenilerinin açılması bu anlamda çok olumlu ve manidardır. İş yerini tekrar burada açıp işletmesini yürüten Kalender İnaltekin ve ailesine teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılışa, Kaymakam Cemal Şahin, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, İlçe Müftüsü Bilal Kara ve davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı