Lojmanlarda ağaç kesenlere  ceza

Lojmanlarda ağaç kesenlere ceza

Seydişehir Belediyesi Şehir merkezinde olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde budama bahanesiyle izinsiz ağaç kesimi yapan vatandaşlara cezai işlem uyguladı.

Eti Lojmanlarında apartmanın önünde bulunan ağaçların dallarını hiçbir gerekçe göstermeden ve izinsiz olarak kesen Hasan Ç. Kabahatler Kanununun 32 maddesi gereğince izinsiz ağaç kesmekten dolayı belediye zabıta ekipleri tarafından para cezasına çarptırıldı.

 

Ağaç kesme  ve budama işlemi yapmak isteyen vatandaşların apartman yönetimi tarafından budama, kesme ile ilgili alınan kararla birlikte Seydişehir Belediyesine müracaat ederek izin alması gerektiğini ifade eden Zabıta Müdürü Bahattin Erdoğan; “Ağaç kesimi ve budama işlemi uygun görüldüğü takdirde Ziraat Mühendisi ve Fen İşleri Müdürlüğü gözetiminde işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımızın şehir merkezinde herhangi bir ağaç kesme işlemi gördüklerinde çevreyi ve yeşili korumak adına mutlaka 153 zabıta hattını arayarak durumu belediyemize bildirmeleri gerekmektedir. ” dedi.

Erdoğan, izinsiz yapılan ağaç kesimi ve budama işlemlerinde vatandaşlara  Kabahatler kanunu gereğince cezai işlemlerin uygulanacağını da yineledi.