"Lojistik Köy Konya'yı rekabete taşıyacak"

"Lojistik Köy Konya'yı rekabete taşıyacak"

Yılan hikâyesine dönen ve Konya’yı denizle buluşturacak Lojistik Köy Projesi'nin yapım ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

AK Parti Konya milletvekili Ömer Ünal 'Konya sanayisini şahlandıracak olan proje inşallah birkaç gün içinde ihale edilecek, şimdiden Konya'ya hayırlı olsun' dedi.

Konya’yı denizle buluşturacak Lojistik Köy Projesi ile birlikte Konya, üretilen ürünler için üretim ve toplama merkezi haline gelecek. 15.12.2016'da ihaleye çıkması planlanan ancak ertelenen yatırım 200 milyon TL’ye mal olması ve 2019 yılının başlarında hizmete gireceği bekleniyordu.

"KONYA, REKABETTE BEN DE VARIM DİYECEK"

Konya'yı rekabette daha ileriye taşıyacak olan Lojistik Köy projesi ile ilgili M. Ali Elmacı'ya konuşan AK Parti Konya milletvekili Ömer Ünal, "Konya sanayi ve ekonomisi için çok önemli bir proje olan Lojistik Köy, birkaç gün içinde ihaleye çıkacak ve yer tespiti ile birlikte kazanan firma ya da firmalar hızlı bir şekilde çalışmalara başlayarak Lojistik Köy 700 gün içerisinde Konya'nın hizmetine sunulmuş olacak. Sayın Bakan'ın da ifade ettiği gibi Konya'yı Mersin Taşucu Limanı'na da bağlayarak ekonomik rekabette biz de varız diyeceğiz. Benim beklentim, ihale süreci ay sonunu bulmadan gerçekleşecek. Şimdiden Konya'ya hayırlı olsun" dedi.

KONYA LOJİSTİK KÖYÜ PROJESİ NEDİR?

TCDD verilerine göre, Konya Lojistik Köyü’nün faaliyete geçmesi ile Konya için mevcut durumda yaklaşık 634.000 ton/yıl olan taşıma miktarının, 1.679.000 ton/yıla çıkması hedeflenmektedir. Konya Lojistik Köyünden Konya sanayisi ve tarımı için önemli mamul ve ürünlerin taşımasının yapılması planlanmaktadır. Bu ürünlerin ulusal ve uluslar arası pazarlarda fiyat, hız ve kalite konusunda rekabet edebilme söz konusu lojistik ile mümkün olabilecektir.

Konya Organize Sanayi Bölgesi ve diğer organize sanayi bölgeleri ve sanayilerine yakın bölgeye kurulacak olan lojistik köyün aktif bir şekilde kullanımını sağlamak, işletmeleri lojistik köyü kullanmaya teşvik etmek ve Konya Organize Sanayi bölgesinde üretilen başta ağır sanayi ürünleri olmak üzere diğer ürünlerin taşınmasını kolaylaştırmak için lojistik köy ile Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin optimum kullanımına imkan sağlaması gerekmektedir.

Konya Lojistik Köyü’nün devreye girmesi ile verilecek hizmetler şu şekilde özetlenebilir.

Taşıma modları arasında geçiş sağlanmış olacaktır.

Intermodal transfer ve operasyonların yapılması sağlanacaktır.

Yükleme, boşaltma, elleçleme ve tartı hizmetleri verilecektir.

Depolama ve ambarlama hizmetleri verilecektir.

Gümrük hizmetleri verilecektir.

Park hizmetleri verilecektir.

Verilecek yardımcı hizmetler: Güvenlik, bakım-onarım tesisleri, müşteri ofis alanları, showroomlar, toplantı/konferans odaları, yemek tesisleri, toplu taşıma imkanları, banka, posta, ekstra depo hizmetleri gibi…

M. Ali Elmacı-Memleket