Liverpool, menajer Rodgers ile yollarını ayırdı

Liverpool, menajer Rodgers ile yollarını ayırdı

Liverpool Kulübü açıklaması:

LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Kuzey İrlandalı menajeri Brendan Rodgers'ın görevine son verdi.

 2012 yılından bu yana çalıştırdığı İngiliz ekibinde, iki sezon önce kıl payı kaçırdığı şampiyonluğun ardından takımın yaşadığı düşüşe son veremeyen Rodgers ile bugün Everton derbisinde alınan 1-1'lik beraberliğin ardından yollar ayrıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Zor bir karar olmasına karşın sahada başarıya ulaşmak için en iyi fırsatı yaratacağına inanıyoruz. Yeni bir menajer arayışı devam ediyor. Başarı ve kazanmak Liverpool'a getirmek istediğimiz önemli şeyler. Bu değişikliğin bunları getirmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Liverpool ile 166 maça çıkan Rodgers, bu karşılaşmalarda 83 galibiyet, 41 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. 42 yaşındaki teknik adam 3 yıl görev yaptığı Liverpool'da kupa kazanma başarısını gösteremedi.

İngiliz basını, geçen yıl ligi 6. sırada tamamlayan, bu sezon da 8 maçta topladığı 12 puanla zirveden uzak bir görüntü sergileyen Liverpool'da İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'nin menajerliğe getirileceğini ileri sürmüştü.

Premier Lig'de Chelsea ile 2010 yılında lig şampiyonluğunu ve Federasyon Kupası'nı kazanan Ancelotti, İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Real Madrid takımlarıyla toplam 3 kez UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa'yı kaldırmayı başarmıştı.

1995 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain ve son olarak da 2013-2015 yılları arasında Real Madrid'de görev yapan 56 yaşındaki İtalyan teknik adam, şu anda takım çalıştırmıyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı