Litvanya'da keçe objelerden sergi

Litvanya'da keçe objelerden sergi

İzmirli iki kadın profesör, Litvanya'da keçeden ürettikleri objelerden oluşan sergi açtı

İZMİR (AA) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile öğretim görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz, Litvanya'da, keçeden ürettikleri objelerden oluşan "kadının gücü temalı" sergi açtı.

Prof. Dr. Adanır, açıklamasında, Litvanya Kauno Kolegija Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açtıkları serginin, "Sonsuz Döngü: Ortaya Çıkmak, Hayat Vermek, Ortadan Kaybolmak" adını taşıdığını belirtti.

Tarih boyunca kadınların, doğurabilme yeteneğine sahip oldukları için anne olarak erkeklerden üstün tutulduğunu ifade eden Prof. Dr. Adanır, şunları kaydetti:

"Kadınlar kutsal varlık olarak kabul edilirken, cinsel bir objeye indirgendiklerinde aşağılanan ve şiddet uygulanabilen ikinci sınıf varlık muamelesi de görüyor. 20. yüzyıldaki muazzam insani gelişmeler bile ne yazık ki bu konuda büyük bir adım atılmasını sağlayamadı. Bu projede, binlerce yıldan bu yana değişmeyen bu duruma ve kadının ne kadar güçlü bir varlık olduğuna dikkat çekmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :