Liseli öğrencilerin gravür sergisi

Liseli öğrencilerin gravür sergisi

Elazığ'da Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gravür sergisi ilgi gördü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da lise öğrencileri, gravür tekniğiyle yapılmış tablolardan oluşan resim sergisi açtı.

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Gravürlerle Elazığ" projesi kapsamında hazırladıkları, kentin tarihi ve turistik yerlerinin resimlerinin yer aldığı tablolarını kentteki bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatların yeniden hayata kazandırılması amaçlanan proje ile öğrencilerin, tarihi 15. yüzyıla dayanan gravür tekniği kullanarak yaptığı birbirinden güzel 75 tablonun bulunduğu sergiyi vatandaşlar ilgiyle gezdi.

Lise Müdürü Yasemin Algün, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği projeyle unutulmaya yüz tutmuş gravür sanatını yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Projeye kapsamında 20 öğrenci ile çalışmaya başladıklarını, daha sonra 90 kişiye ulaştıklarını ifade eden Algün, şunları kaydetti:

"Gravür sanatı, bugüne kadar okullarımızda sadece teorik olarak görülen bir ders konusuydu ama bugün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gravür sanatını uygulamalı olarak bu projeyle yeniden hayata kazandırdılar. Bu projemizin iki önemli basamağı vardı. Birinci basamağı bu projeyle öğrencilerimiz tarihi 15. yüzyıla dayanan gravür baskıyı uygulamalı olarak öğrendiler. İkinci basamağı ise Elazığ'ımızın tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak adına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çekmiş oldukları fotoğrafları gravür baskıya dönüştürdüler."

Lise öğrencisi Kübra Canpolat, gravür sanatının bir resmin ağaç, metal ve muşamba gibi çeşitli materyaller üzerine kazınması ya da taş üzerine yağlı kalem ile işlenmesi ve ardından baskı ile bu resimlerin çoğaltılması tekniğine dayandığını dile getirdi.

Proje ile çok sıra dışı çalışmalar ortaya koyduklarını aktaran Canpolat, "Çok güzel bir teknik ama unutulmaya yüz tutmuş. Lise öğrencileri olarak bunu yeniden gün yüzüne çıkardığımız için çok mutluyuz." dedi.

Öğrencilerden Busenur Güngör, proje kapsamında tarihi çok eskilere dayalı gravür sanatını devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :