LİSELİ GENÇLER GEÇMİŞİN YAŞAYAN ŞAHİTLERİYLE

LİSELİ GENÇLER GEÇMİŞİN YAŞAYAN ŞAHİTLERİYLE

Konya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri yaşanmış hayatlardan aldıkları dersi kendi hayatlarıyla birleştirip geleceğe taşıyacak.

Konya Sosyal Bilimler Lisesi yardımlaşma Kulübü öğrencileri geçmişin yaşayan şahitleri yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek onlarla hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Yaptıkları ziyaretlerle farklı bir gün geçiren yaşlı amcaların, teyzelerin hayat mücadelesini dinleyen, yaşadıkları zorluklardan kendilerince ders çıkaran öğrenciler onların hayat mücadelesini dinlerken oldukça duygusal anlar yaşadı.

Ziyaretler öncesinde Dost Eli Derneğinden kendilerine rehberlik etmesini talep eden öğrenciler derneğin düzenlemiş olduğu Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde yer alan ev ziyaretlerine katıldı.

Yapılan Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım “ Bizler geçlerde farkındalık niteliğinin artması, farklı kuşaklardan yetişkinlerle diyalogların gelişmesi ve yaşanmış hayatlardaki tecrübelerle eğitimin sağlam zeminler üzerine oturtulacağına inanıyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin bu düşünceler doğrultusundaki talep ve girişimleri memnuniyet verici. Biz kendileriyle, sayısız yaşanmışlıkları ve bu yaşanmışlıklardan edindikleri tecrübelerin farkını yansıtan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Varlığı da yokluğu da çok iyi bilen, gerektiğinde canını ortaya koyarak nasıl mücadele edildiğini, her şeyden önce insan olmanın kıymetini nice acılar yaşayarak tecrübe eden ve her biri ayrı bir değer olan yaşlılarımız öğrenci kardeşlerimize anlattıklarıyla bambaşka ufuklar açtı” dedi.

Yapılan ziyaretler sonrasında memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler; sıralarda dinleyerek ve kitaplarda okuyarak aldıkları dersleri tamamlayıcı nitelikte olan yaşanmış hayatların kendilerine yepyeni pencereler açtığını, onların hayat tecrübelerinden çıkardıkları dersleri kendi hayatlarının bir köşesine yerleştirmelerinin gerekliliğini dile getirdiler.