Liselerde kirli oyun

Liselerde kirli oyun

Son zamanlarda İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ardından Pertevniyal Lisesi ve bazı okulların daha karıştığı protestoların aslında öğrenci kaynaklı olmadığı ve bunun gençler üzerinden yapılan kirli bir planın parçası olduğu ortaya çıktı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Arkasında ideolojik örgütlenme var” dedi

İstanbul Erkek Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrenciler Müdür Hikmet Konar konuştuğu sırada sırtlarını dönmüştü. Protestolar Galatasaray, Cağaloğlu, Vefa ve Bornova liselerinden sonra Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion, Çiğli Fen ve Gazi Anadolu Lisesi ve Samsun Anadolu Lisesi’nde de yapıldı.

KONYA’DA MERAM ANADOLU LİSESİ VAR

MEB'in “Proje Okulları Projesini” bahane edilerek yapılan protestoların örgütlenmeleri, sosyal medyadan yapılıyor. Türkiye genelinde 44 olan Proje Okulları arasında Konya’dan Meram Anadolu Lisesi de yer alıyor. En fazla okul 11 lise ile İstanbul’dan yer alırken Ankara’dan 5, İzmir’den ise 3 okul listede yer alıyor.

LATİF SELVİ: BİLİNÇLİ VE İDEOLOJİK

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkan Vekili Latif Selvi, son dönemde liselerde okul yöneticilerine yönelik eylemlerin öğrenci kaynaklı olmadığını söyledi. Eylemlerin, bilinçli bir şekilde sosyal medya üzerinden yürütülen bir operasyon haline getirildiğini ifade eden Selvi, "Dikkatli bakıldığında eylemlerin ne eğitime, ne öğretime, ne gençliğe, ne de öğrencilerin yaşadıkları herhangi bir olumsuzluğun düzeltilmesi ya da beklentilerin karşılanmasına dönük olduğunu görüyoruz. Öğrenci kaynaklı olmadığını düşündüğümüz bu eylemlerin arkasında örgütlü, disiplinli ideolojik bir yapılanma olduğu kanaatindeyiz" dedi. Eylemlerin, bilinçli bir şekilde sosyal medya üzerinden yürütülen bir operasyon haline getirildiğini, Gezi Parkı olaylarında da benzer bir yöntemin izlendiğini ifade eden Selvi, eylemleri, örgütsel yapıların devreye girmesiyle gençlerin yönlendirilmeye çalışıldığı bir girişim olarak gördüklerini kaydetti.

‘GEZİ 2.0'I MEYDANA GETİRMEK İSTİYORLAR’

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) İç Politika ve Demokratikleşme Koordinatörü Dr. Murat Yılmaz ise siyasi elitlerin, hükümet aleyhinde sokak hareketlerini tetiklemek istediklerini öne sürerek, "Adeta 'Gezi'nin yeni bir sürümünü 'Gezi 2.0'ı meydana getirmek istiyorlar. Bu gençlerin kendi başına bu örgütlenmeyi yapması ve bildirideki dili kullanması da mümkün değil. Bu dışarıdan yapılmış bir müdahale" diye konuştu. Haber Merkezi