Liseler Arası "Kısa Film Yarışması" Ödül Töreni

Liseler Arası "Kısa Film Yarışması" Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanlığınca liseler arasında ilk kez düzenlenen "EBA Kısa Film Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce liseler arasında ilk kez düzenlenen "EBA Kısa Film Yarışması"nda dereceye girenler, törenle ödüllerini aldı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bir otelde düzenlenen ödül törenindeki konuşmasına, salonda bulunan Ankara Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini selamlayarak başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve kendisinin sosyal bilimci olduğunu dile getiren Tekin, sosyal bilimler liselerini eğitim sisteminin yüz akı, göz nuru haline getirmek için çaba sarf ettiklerini anlattı. 

Öğrencilerin, üniversiteyi bitirip meslek sahibi olduktan sonra, gurur duyacakları bir okul grubunda eğitim gördüğünü belirten Tekin, bu tercihleri nedeniyle öğrencileri tebrik etti. 

Fatih Projesi'nin kamuoyunda çok yanlış biçimde "tablet dağıtma projesi" şeklinde anlatıldığına işaret eden Tekin, şöyle konuştu:

"Tabiri caizse dilimizde tüy bitti. Fatih Projesi sadece bir tablet projesi değildir. Bu, çok devasa hedefleri olan bir reform projesidir. Bunun içinde Türkiye'deki bilişim altyapısını geliştirmek, öğrencilerimizin eğitimini daha nitelikli, daha eşit biçimde sağlamak gibi kaygılarımız var kuşkusuz. Ama bunlardan biri de öğrencilerimizin sosyal ve sanatsal etkinliklerini geliştirecek imkanlar oluşturmak."

 MEB'in, "EBA Kadraj" ve "EBA Karikatür" yarışmalarını da gerçekleştirdiğini anımsatan Tekin, gelecek yıllardan itibaren daha tematik yarışmalar düzenleyeceklerini bildirdi. 

- "Öğrenci ve öğretmenlerde bir cevher keşfedildi"

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş de Fatih Projesi kapsamında okulların altyapısı ile öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı gibi faaliyetlerle daha çok ilgileniyor gibi göründüklerini ancak dikkati çekmek istedikleri en önemli ürünlerinin, görsel ders materyallerine erişim sağlayan "EBA" olduğunu söyledi. 

Medeniyeti oluşturan ana çıktılardan birinin sanat olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayan Ateş, "Bizler, zamanında o sanatın zirvesini oluşturmuş bir medeniyetin devamıyız. Dolayısıyla sanattan kopmak, bizi araçsallaştıran modern hayatın sıradanlığında devam etmek arzusunda değiliz. Bu nedenle bu yarışmaları düzenliyoruz" diye konuştu. 

Jüri üyelerinin kısa filmleri izlediğinde çok etkilendiğini de aktaran Ateş, öğrenci ve öğretmenlerde bir cevherin keşfedildiğini kaydetti.

- Öğrenci ve öğretmen ödülleri

Yarışmada, Derviş Zaim, Semih Kaplanoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Prof. Dr. Erol Nezih Orhon ve Doç. Dr. Cem Gençoğlu'ndan oluşan seçici kurul üyeleri, öğrenci ve öğretmen kategorilerinde ödül alan filmleri belirledi.

Yarışmanın "öğretmen" kategorisinde, "Sonuç" filmiyle İstanbul Arnavutköy Taşoluk Anadolu Lisesi görsel sanatlar öğretmeni Hakan Sümer birincilik ödülüne layık görüldü. 

"Uçağın Sesi" filmiyle Tolga Çınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi ana sınıfı öğretmeni Elif Duygu Akça ikincilik ve "Arkadaş" filmiyle Bursa Saibe Durmaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinden görsel sanatlar öğretmeni Funda Tuncel üçüncülük ödülünü aldı. 

"Öğrenci" kategorisinde ise birinciliği Hasdal Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mustafa İsmail Demircan "Evveliemirde Terakki" adlı filmiyle kazandı.

İkinciliğe Şehir Er Çağlar Mengü İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Kaan Kodaz "Sürgün" filmiyle layık görülürken, Bursa İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ediz Şenocak "Gibi" adlı filmiyle üçüncülüğü elde etti.

MEB'in eğitim bilişim ağı "www.eba.gov.tr" üzerinden yapılan internet oylamasına göre, Adana Çukurova Anadolu Lisesi öğretmeni Ali Aktemur'un "Saklı" ve Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Yağmur Tutkun'un "Açmaz" adlı filmi "Ben Seçtim" ödülüne layık görüldü. 

Ayrıca "Simitçi" filmiyle Beypazarı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Kemal Gökmen, "Aynadaki Ben" filmiyle Füsun Yönder Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ahmet Burak Özyurt "Özel Ödül" kazandı.

Öğretmen ve öğrenci kategorisinde birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü ise bin 500 lira olarak belirlendi. "Özel Ödül" ve "Ben Seçtim" ödülü olarak ise video kamera hediye edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı