Lisede eski nişanlısını rehin alan şüpheliye 22 yıl hapis istemi

Lisede eski nişanlısını rehin alan şüpheliye 22 yıl hapis istemi

Pendik'te bir lisede eski nişanlısını rehin alan Umut Demirkaya hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Pendik'te bir lisede eski nişanlısını rehin alan Umut Demirkaya hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, şüphelinin eski nişanlısını okul tuvaletinde alıkoyduğu ve çanta askısını boynuna dolayarak, "Benim olacaksın, seni gebertirim" diye tehdit ettiği anlatıldı.

Pendik'te 10 Eylül 2018 tarihinde bir lisede eski nişanlısı Hümeyra K.'yı (19) rehin alan Umut Demirkaya (22) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin mağdur Hümeyra K.'nın eski nişanlısı olduğu anlatıldı. Şüphelinin mağdurun başka erkeklerle internet üzerinden mesajlaştığını gerekçe göstererek mağdurun çalıştığı Pendik Yenişehir mahallesinde bulunan Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne geldiği belirtildi.

Çantasının askısını boynuna doladı

Okulun tuvaletinde mağdurla tartıştığı ve cebinden çıkardığı bıçağı mağdura göstererek darp ettiğinin anlatıldığı iddianamede, sesler nedeniyle olay yerine müdür yardımcısının gelmesi üzerine şüphelinin kapıyı kilitlediği, mağdurun boynuna çanta askısını dolayarak sıktığı vurgulandı.

"'Benim olacaksın, seni gebertirim" diyerek alıkoydu"

İddianamede, şüphelinin mağdura "Benim olacaksın, seni gebertirim" diyerek alıkoyduğu, polislerin kapıyı açarak müdahil olmaları ile şüphelinin yakalandığı belirtilirken, şüphelinin hukuka aykırı eylemi nedeniyle mağdurun basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif bir şekilde yaralandığı kaydedildi.

22 yıla kadar hapsi istendi

İddianamede şüpheli Umut Demirkaya'nın, "cinsel amaçla cebir, şiddet veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak taşıma veya bulundurma" suçlarından toplamda 6 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame gönderildiği 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı