Lise öğrencileri okuldaki "Kitap kafe"yi sevdi

Lise öğrencileri okuldaki "Kitap kafe"yi sevdi

Bilecik'te bir lisede, öğrencilerin zamanlarını daha verimli geçirmeleri ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için açılan, ücretsiz çay ve yiyecek servisinin yapıldığı "Kitap kafe" büyük ilgi görüyor- İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: - ''Öğrencilerimizin,

BİLECİK (AA) - Bilecik'te bir lisede, öğrencilerin zamanlarını daha verimli geçirmeleri ve kitap okuma alışkanlığını kazanmaları için açılan ''Kitap kafe'', yoğun ilgi görüyor.

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Avcu, kız öğrencilerin eğitim gördüğü okulda, geleceğin teminatı anneleri yetiştirmenin sorumluluğunu taşıdıklarını belirterek, kitap okumanın geleceği şekillendirmedeki önemine vurgu yaptı.

Bu doğrultuda önce kütüphaneyi güzelleştirmekle işe başladıklarını ve "Kitap kafe" projesini uygulamaya koyduklarını anlatan Avcu, hayırsever iş adamı Nurullah Ercan'ın da hibe desteğiyle hedefe ulaştıklarını bildirdi.

Avcu, kütüphanecilik kulübündeki öğretmenlerin hazırladığı projeyle ''Kitap kafe'' açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Önce pilot uygulama yaptık. Pazartesi ve perşembe günleri 12.30-13.00 saatlerinde uyguladık. İstedik ki öğrenciler geldiğinde burada kitap okusunlar, zaman geçirsinler, dışarıda zamanlarını öldürmek yerine burada zaman geçirsinler. Açık büfe tarzında ve buradan yararlanmalarını temin etmeye çalıştık. Gençlerimizden ilgi gördü. Kütüphanemizi hiç kapatmıyoruz. Sabah 08.00'de geldiğimizde açık oluyor. Nöbet sistemi ile kütüphanede sürekli öğrencilerimiz bekliyor. Amacımız kütüphaneyi hiç kapatmadan dersi boş olan öğrencilerin veya herhangi bir ihtiyaç duyulduğundan açık bulmasını sağlamak."

- "Bir mum ışığı yakmak istedik"

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, proje ile dünyayı öğrencilerin ayağına getirdiklerini söyledi.

Okuyan neslin önemini vurgulayan Durmuş, şunları dile getirdi:

''Öğrencilerimizin, dünyayı ve gelişen olayları, hakikati anlayabilmeleri, kavrayabilmeleri için bir mum ışığı yakmak istedik. Çok okuyan bir nesil oldukları zaman, bu onların sadece şu anki okul hayatlarında akademik başarılarına değil aynı zamanda ilerideki mesleki hayatlarında kendilerini ifade edebilmelerinde ve işleri sonuçlandırabilmelerinde büyük bir katkı sağlayacaktır. Kitap kafeyi diğer okullarımızda da uygulamak istiyoruz.''

Öğrencilerden Hafize Nur Yılmaz da ''Böyle bir uygulama olduğu için her gün kitap okuyabiliyorum. Dışarıda başka kafelere gitmiyoruz. Burada hem kitabımızı okuyor hem de çayımı ve yiyeceklerimi alabiliyorum. Bazı arkadaşlarımızın bütçesi olmadığı zaman buraya gelip hem kitap okuyup hem de karınlarını doyurabiliyorlar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :