Lise Öğrencileri Doğada Eğitim İçin Kapadokya'da

Lise Öğrencileri Doğada Eğitim İçin Kapadokya'da

AKSARAY (AA) - Aksaray’da Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, doğa, tarih ve kültür açısından gelişimini sağlamak için "Doğada Eğitim Projesi" kapsamında,...

AKSARAY (AA) - Aksaray’da Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, doğa, tarih ve kültür açısından gelişimini sağlamak için "Doğada Eğitim Projesi" kapsamında, Kapadokya, Kapuzbaşı Şelalesi ve Sultansazlığı'na eğitim gezisi düzenledi.

Okul Müdürü Musa Solak, yaptığı açıklamada, verdikleri eğitimin pekişmesi için "Doğada Eğitim Projesi"ni hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında daha önce Ihlara Vadisi'ne gezi düzenlediklerini belirten Solak, ardından Kapadokya, Kapuzbaşı Şelalesi ve Sultansazlığı'nda eğitim gezisi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kapadokya’da geniş bir coğrafyayı bir gün içinde inceleme ve gezme fırsatı bulduklarını kaydeden Solak, "Eğitimde bilginin kalıcı olması için en iyi yöntem, görmek ve yaşamak. Kapadokya da doğası, tarihi ve kültürüyle birçok dersimizin kapsamına giriyor. Sıcak hava balonları, peribacaları, vadileri, dağları, akarsuları, şelaleleri, sazlıkları, tarih ve kültürü ile Kapadokya, öğrenciler için çok geniş bir gözlem ve uygulama sahası" diye konuştu.

Gezi kapsamında ilk olarak sıcak hava balonlarını gözlemlediklerini vurgulayan Solak, şunları ifade etti:

"Kapadokya’da balonları gözlemlerken, peribacaları ve vadileri de inceleme şansımız oldu. Daha sonra Ürgüp'teki tarihi konakları inceledik ve ardından Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'ne giderek Aladağlar'ı, akarsuları ve şelaleleri gezdik. Daha sonra Yahyalı ilçesindeki rüzgar santrallerini inceledik. Son olarak da Sultansazlığı'na giderek milli park içindeki doğal yaşamı gözlemledik.”

Kaynak:Haber Kaynağı