Lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği

Lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği

Lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımları 5'inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecek, ancak bu yatırımlar 6'ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabi olacak

ANKARA (AA) - Lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımları 5'inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecek. Ancak bu yatırımlar, 6'ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabi olacak.

Bakanlar Kurulu'nun "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişiklikle lisanslı depoculuk ve nükleer enerji santrali yatırımları, 5'inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecek. Söz konusu yatırımlar, 6'ncı bölgede yer alması halinde bulunduğu bölge desteklerinden yararlanacak.

Bakanlar Kurulu'nun 9917 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı'nın 7. maddesinde de değişikliğe gidilen düzenlemeyle, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan 4'üncü ve 5'inci bölge illerindeki organize sanayi bölgeleri ile Kilis'te yer alan organize sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik teşvik uygulamaları kapsamındaki yatırımlar, tabi olunan uygulama kapsamında 6'ncı bölgede uygulanan desteklerden aynı oran, miktar, süre ve şartlarda 22 Kasım 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere yararlanabilecek.

Söz konusu madde 22 Şubat 2017'den geçerli olmak üzere yayımı tarihinde, değişiklikteki diğer maddeler ise yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :