"Ligde kalma konusunda sıkıntı yaşamayacağız"

"Ligde kalma konusunda sıkıntı yaşamayacağız"

Adanaspor Teknik Direktörü Jurcic:- "Yapmamız gereken şey iyi oynamaya devam etmek. Bunun sonucunda puanlar da gelecektir iyi oyun da devam edecektir"- "Karabükspor maçında bu sefer iyi bir oyun oynayacağız ama aynı zamanda puanlarla da döneceğiz"


ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Spor Toto Süper Lig ekibi Adanaspor'da, teknik direktör Krunoslav Jurcic, sezon sonunda ligde kalacaklarını, küme düşme sıkıntısını yaşamayacaklarını söyledi.

Takımın başına 3. hafta maçı öncesinde getirilen Hırvat teknik direktör, gelecek hafta sahalarında yapacakları Kardemir Karabükspor müsabakası, ligdeki hedefleri ve futbolcularıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Jurcic, geçen hafta Torku Konyaspor deplasmanında iyi bir oyun ortaya koyduklarını, şimdi önlerinde Kardemir Karabükspor maçı olduğunu belirterek, "Ben teknik direktör olarak analiz yapıyorum. Doğal olarak Torku Konyaspor maçının analizini yaptım. Şu andan itibaren de Kardemir Karabükspor maçına odaklandık." diye konuştu.

Karabük ekibini "ciddi bir ekip" şeklinde tanımlayan Jurcic, şöyle devam etti:

"Transfer döneminde de birçok yatırım yaptılar. İki oyuncuları takımlarının seviyelerini yükseltiyor. Özellikle ön tarafta oynayan oyuncuları tehlikeli. Detaylı analizlerini yapacağız ve futbolcularla paylaşacağız. Şimdiye kadar ki maçlarda kendi kalitemizi gösterdik. Umarım Kardemir Karabükspor maçında bu sefer iyi bir oyun oynayacağız ama aynı zamanda puanlarla da döneceğiz."

- "Buraya iyi işler yapmaya geldim."

Jurcic, Adanaspor'a olumlu bakmasa kente gelmeyeceğini dile getirdi.

Hem yaptığı işe hem de oyuncularına güvendiğini anlatan Jurcic, "Yapmamız gereken şey iyi oynamaya devam etmek. Bunun sonucunda puanlar da gelecektir iyi oyun da devam edecektir. O yüzden ligde kalma konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Hırvat teknik adam, Süper Lig'e yükselen 3 takımdan 2'sinin aynı yıl düştüğü şeklinde bir istatistikten bahsedildiğini ancak bunların "yıkılmak" için var olduğunu vurgulayarak, "Ben buraya iyi işler yapmaya geldim. Futbolun içinde istatistiğe çok fazla yer yoktur. Bu, benim işim değil istatistikçilerin işi." diye konuştu.

- Takımdaki Brezilyalılar

Kente çok çabuk alıştığını ama kendisini her zaman sahada en iyi şekilde hissettiğini aktaran Jurcic, çalışmaktan hoşlandığını anlattı.

Takımlarında 7 Brezilyalı futbolcu bulunduğuna dikkati çeken Jurcic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Brezilyalı futbolcular için en iyisini söyleyebilirim, çok profesyonelce davranıyorlar. Brezilya'dan yeni gelenler için biraz problem var, adaptasyonları için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Hayat tarzı, yeme alışkanlığı... Onlar için Türkiye'de her şey yeni. En önemlisi de onlar sahada her zaman elinden geleni yapıyor, bu da en pozitif olanı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :