Libya'ya askeri müdahale ihtimali

Libya'ya askeri müdahale ihtimali

Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, Libya'ya olası bir askeri müdahale halinde ülkesinin durumunun gözönünde bulundurulmasını istedi

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, Libya'ya olası bir askeri müdahale halinde ülkesinin durumunun gözönünde bulundurulmasını istedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile görüşmesinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Cihinavi, "Büyük güçler Libya'daki teröristleri vurmak için gireceklerse, girsinler. Ancak Tunus'un durumunun insani ve güvenlik konularında gözönünde bulundurulması şartıyla" dedi

"Biz Libya'nın güvenliğini istiyoruz ve Tunus, krizin olumlu bir şekilde çözümü için tüm koşulları sağlıyor" diyen Cihinavi, Libya'da muhtemel senaryolara karşı milli bir strateji belirlemek amacıyla kurulan komisyonun dün toplandığını belirtti.

Tunus Güvenlik Koordine ve Takip Komisyonu, dün Libya'daki istikrarsızlıktan dolayı sınır bölgelerindeki güvenlik önlemlerini artırma kararı almıştı.

Tunus Başbakanı Habib Essid'te "Libya'da istikrarsızlık devam ediyor. Muhtemel bir savaş sonrasında Tunus'a yönelik olumsuz yansımalara karşı önlemler almaya çalışıyoruz" demişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :