Libya'nın Hartum Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Libya'nın Hartum Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Libya'nın Sudan maslahatgüzarı Mahruk, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

HARTUM (AA) - Libya'nın Hartum Maslahatgüzarı Ali Miftah el-Mahruk'un, Libya'nın El-Beyda kentindeki geçici hükümetin, El-Kufra'daki Konsolosluğu kapatma kararıyla ilgili olarak Sudan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığa bağlı Protokol Dairesi Genel Müdürü Yahya Abdulcelil'in, bakanlığa çağrılan maslagatgüzara, emekli General Halife Hafter liderliğindeki geçici hükümetin, "Sudan konsolosluğundaki çalışanların Libya'nın ulusal güvenliğini tehdit eden eylemlerde bulunduğu" yönündeki suçlamalarıyla ilgili itirazını ilettiği belirtildi.

Abdulcelil, konsolosluğun kurulduğu andan itibaren, bölge halkının ve ileri gelenlerin saygınlığını kazandığını belirtti ve geçici hükümete, konsolosluğun yeniden görevine başlaması için çağrıda bulundu.

Mahruk ise Kufra'daki konsolosluğun kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Geçici hükümetteki Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı dün, Kufra'daki Sudan Konsolosluğu'nun kapatıldığını duyurmuş ve çalışanlardan 72 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istemişti. Libya makamları, kapatma kararının, konsolosluk çalışanları tarafından uluslararası sözleşmelere aykırı olarak yürütülen faaliyetler nedeniyle alındığı kaydedilmişti.

Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinin ardından siyasi krizin yaşandığı Libya'da, başkent Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Ulusal Kurtuluş Hükümeti ile El-Beyda kentindeki Geçici Hükümet olmak üzere 3 hükümet bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :