Libya'daki şiddet olayları

Libya'daki şiddet olayları

Bingazi'de düzenlenen silahlı saldırıda bir albay ve oğlu hayatını kaybetti

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentinde bir albaya yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, albay ve oğlunun hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Bingazi'de kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler, Albay Yunus el-Fesi'ye saldırı düzenledi. Fesi'nin yolunu kesen saldırganların açtığı ateş sonucu Albay Yunus ve 13 yaşındaki oğlu Muaz olay yerinde hayatını kaybetti.

Bingazi'nin Şebne bölgesinde ise Ali el-Misrati isimli imamın camiden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdiği belirtildi.

- Trablus'ta hava saldırıları

Öte yandan Libya'nın başkenti Trablus'un güneyindeki Aziziye bölgesinde Fecr-i Libya Kuvvetlerine ait mevziye kime bağlı olduğu bilinmeyen savaş uçakları tarafından hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Libya ordusu, daha önce Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE), başkent Trablus'taki askeri noktaları hedef almakla suçlamış, Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde 'Fecr-i Libya Kuvvetleri' adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplara bağlı askeri noktaların bombalanması olayına karıştığını iddia etmişti. BAE ve Mısır ise bu iddiaları yalanlamıştı. 

Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya sık sık şiddet olaylarına sahne oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı