Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Dışişleri Bakan Vekili Sagir, kaçırılma girişiminden yaralı kurtuldu

Libya'da, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Dışişleri Bakan Vekili Hasan es-Sagir'in kaçırılma girişiminden yaralı kurtulduğu bildirildi. 

Tobruk hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, bıçaklı ve silahlı bir grubun el-Beyda kentindeki Dışişleri Bakanlığı binasına baskın düzenlediği ifade edildi. 

Dışişleri Bakan Vekili Sagir'i kaçırmak amacıyla düzenlenen baskın, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Saldırganlar ile bakanlıktaki güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Sagir ve bazı saldırganların yaralandığı kaydedildi. 

Dışişleri Bakan Vekili Sagir, geçen ocak ayında kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından kaçırılmış, birkaç gün sonra serbest bırakılmıştı. Tobruk hükümeti, söz konusu olayın sorumluluğunun Trablus merkezli Milli Genel Kongre hükümetine bağlı bir subaya ait olduğunu iddia etmişti. 

Libya'da 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından siyasi istikrarsızlık ve rakip gruplar arasında çatışmalar baş göstermiş, geçen yıl emekli General Halife Hafter'in başlattığı darbe girişimi Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Ülkede, biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı