Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Libya Anayasa Hazırlama Komisyonu, Tobruk merkezli TM'den, yeni anayasa taslağı için referandum kararı çıkarmasını istedi

TRABLUS (AA) - Libya Anayasa Hazırlama Komisyonu, Tobruk merkezli Temcilciler Meclisi'nden (TM) "komisyon tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı için referandum kararı almasını" talep etti.

Anayasa Hazırlama Komisyonu Başkanı Nuh Abdusseyyid Abdullah, TM Başkanı Akile Salih'e gönderdiği mesajında, "hazırlanan yeni anayasa taslağı için meclisten referandum kararı çıkarmalarını" istedi.

Abdullah mesajında, halkın anayasal hakkını kullanabilmesi ve taslak hakkındaki son fikrini söylemesi için referandum yapılması amacıyla gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Libya Yüksek Seçim Kurulu dün, Anayasa Hazırlama Komisyonu tarafından onaylanan yeni anayasa taslağı için referandum gerçekleştirmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Libya halkının yeni anayasa taslağına ilişkin referandumla iradesini ortaya koyması için Anayasa Hazırlama Komisyonu'ndan kendilerine yazılı talep geldiği belirtilmişti.

Kurulun yeni anayasa taslağı için referandumu gerçekleştirme sorumluluğunu yerine getirmeye hazır olduğu ifade edilen açıklamada, bununla birlikte sürecin bir yasal düzenlemeyle ortaya konulmasına ihtiyaç olduğu kaydedilmişti.

Libya'da yeni bir anayasa taslağı oluşturulması için tesis edilen 60 üyeli Anayasa Hazırlama Komisyonu, geçen cumartesi günü gerçekleştirdiği oturumda yeni anayasa taslağını 43 üyenin oyuyla onaylamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :