Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Tobruk merkezli TM Savunma ve Milli Güvenlik Komitesi, İtalya'nın Trablus Büyükelçisi Perrone'ye kontrolleri altındaki bölgelere giriş yasağı getirdi

TRABLUS (AA) - Libya'daki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) Savunma ve Milli Güvenlik Komitesi'nin, İtalya'nın Trablus Büyükelçisi Giuseppe Perrone'ye kontrolleri altındaki bölgelere giriş yasağı getirdiği bildirildi.

Komite'den yapılan yazılı açıklamada, Tobruk hükümeti yönetimindeki bölgelerin girişlerinde görev yapan yetkililere İtalyan Büyükelçi Perrone'ye giriş için güvenlik izni çıkarılmaması yönünde talimat verildiği aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu kararın, İtalya'nın Trablus Büyükelçiliği'nin sosyal medya üzerinden komitenin hazırladığı terör listesiyle "alay etmesi" üzerine alındığı belirtildi. Yapılanı "Libya'nın iç işlerine karışma" olarak niteleyen komite, elçiliğe resmi özür çağrısında bulundu.

İtalya'nın Trablus Büyükelçiliği, iki hafta önce Twitter hesabından komitenin terör listesiyle alay eden bir paylaşımda bulunmuş, tepkiler üzerine iki gün önce söz konusu iletiyi silmişti.

TM Savunma ve Milli Güvenlik Komitesi, 70'ten fazla Libyalının bulunduğu bir terör listesi oluşturarak, Katar'a yönelik yaptırımlar kapsamında hazırlanan terör listesine eklemeleri için Körfez ülkeleriyle müzakere etmek üzere listeyi Tobruk hükümeti Dışişleri Bakanlığı'na göndermişti.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl BM gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk'ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus'ta varlığını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :