Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, BM Libya Özel Temsilcisi Selame ile Libyalı taraflar arasındaki diyalog sürecini görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin, yeni Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ile Libyalı taraflar arasında uzlaşmanın sağlanmasıyla ilgili yürütülen çalışmaları görüştüğü bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Selame'yi telefonla arayan Şükri, yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Görüşmede Libya'ya komşu ülkelerin özellikle Mısır, Tunus ve Cezayir'in ulusal diyalog konusunda yürüttüğü çalışmalar ele alındı.

Mısır'ın Libyalı tarafların görüş ayrılıklarının giderilmesi konusunda son dönemde oynadığı rolle ilgili bilgi veren Şükri, Libya'da barış ve istikrarın sağlanması için çalışmaya her daim hazır olduklarını kaydetti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçen hafta perşembe günü Martin Kobler'in halefi olarak Lübnanlı Selame'nin BM Libya Özel Temsilciliği ve BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Başkanlığına getirildiğini açıklamıştı.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl BM gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk'ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus'ta varlığını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :