Libya'daki göçmen sorunu

Libya'daki göçmen sorunu

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Sirac:- "Libya ağır göç dosyasının güvenlik, insani ve ekonomik yüklerini tek başına kaldıramaz"

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Sirac, ülkesinin ağır göç dosyasının güvenlik, insani ve ekonomik yüklerini tek başına kaldıramayacağını belirtti.

Libya resmi haber ajansı LANA'nın haberine göre, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Sirac, Ülke dışında bulunan Kongo Vatandaşlarının İşlerinden Sorumlu Bakan Emmanuel Ilunga Ngoie Kasongo ile başkent Trablus'taki UMH Başkanlık Konseyi ofisinde bir araya geldi.

Görüşmede Sirac, "Libya ağır göç dosyasının güvenlik, insani ve ekonomik yüklerini tek başına kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak ülkeler ile hedef ülkelere yasa dışı göç konusunda işbirliği çağrısında bulunan Sirac, Libya'nın göçmenleri ülkelerine geri göndermek için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Normal olanın göçmenlerin ülkelerinde kalarak kalkınmaya katkı sağlamaları veya normal şartlar altında riskli maceralara girmeden (yasa dışı göç) ülkelerinden ayrılmamaları olduğunu savunan Sirac, zor şartlarda olan ülkesinin göçmenler için transit ülke olmasına rağmen on binlerce göçmenle ilgilendiğini kaydetti.

Sirac, Libya'daki ilgili tarafların Kongo Bakanının işini kolaylaştırmaya hazır olduğunu belirterek, Libya Dışişleri Bakanlığı'nın dönüş prosedürlerini kolaylaştırılmasına katkı sağlayacağını aktardı.

Kongolu Bakan Kasongo da ziyaretinin sebeplerinden birinin ülkesinden yasa dışı yöntemlerle çıkan göçmenlerle görüşerek, gönüllü olarak geri dönmelerini istemek olduğunu belirtti.

Kasongo ülkesinin Libya ile işbirliğini artırmayı istediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :