Libya'daki DEAŞ operasyonları

Libya'daki DEAŞ operasyonları

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, terör örgütü DEAŞ'ın Sirte'deki operasyon karargahını ele geçirdiği bildirildi.UMH'ye...

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, terör örgütü DEAŞ'ın Sirte'deki operasyon karargahını ele geçirdiği bildirildi.

UMH'ye bağlı birliklerin yürüttüğü "El-Bunyan el-Mersus" operasyonu ilişkin basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, El-Ciza el-Bahriyye bölgesine sınır olan alanlarda arama yapıldığı sırada DEAŞ'a ait bir operasyon karargahının kontrol altına alındığı kaydedildi. Karargah binasında operasyonlarda kullanılan bilgisayar ve telsizlerin ele geçirildiği belirtildi.

Sirte'nin terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :