Libya'daki DAEŞ operasyonları

Libya'daki DAEŞ operasyonları

Sirte'de DEAŞ unsurlarıyla çıkan çatışmalarda UMH'ye bağlı birliklerden 13 kişi öldü, 18 kişi yaralandı

TRABLUS (AA) - Libya'nın Sirte kentinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerden 13 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

UMH'ye bağlı birliklerin yürüttüğü "El-Bunyan el-Mersus" operasyonu basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, kentte DEAŞ'ın "son kalesi" konumundaki El-Cize el-Bahriyye ve El-Menara bölgelerine doğru ilerleyen UMH'ye bağlı birlikler ile DEAŞ unsurları arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, UMH'ye bağlı güçlerin ilerledikleri bölgelerde arama tarama faaliyeti gerçekleştirdiği ve içinde örgüte ait bilgisayarların bulunduğu bir karargahın tespit edildiği kaydedildi.

Merkezi Misrata Hastanesi yetkililerinden Ekrem Akalliyun da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sirte'de bugün çıkan çatışmalarda UMH'ye bağlı birliklerden 13 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 18 kişinin yaralandığını söyledi.

Sirte'nin terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Ancak bu tarihten itibaren DEAŞ'ın tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin mahalleye girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :