Libya'daki DAEŞ operasyonları

Libya'daki DAEŞ operasyonları

Sirte'de terör örgütü DAEŞ'in "son kalesi" konumundaki El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ne giren UMH'ya bağlı birlikler, 5'i çocuk 7 rehineyi kurtardı- Operasyonlarda askerlerden 2'si öldü, 10'u yaralandı

TRABLUS (AA) - Libya'da, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin Sirte kentinde terör örgütü DAEŞ'in "son kalesi" konumundaki bir bölgeye girdiği ve 5'i çocuk 7 rehineyi kurtardığı bildirildi.

UMH'ye bağlı birliklerin yürüttüğü "El-Bunyan el-Mersus" operasyonunun sözcüsü Muhammed el-Gasri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD ve Libya savaş uçaklarınca havadan desteklenen UMH'ya bağlı birliklerin, Sirte'nin kuzeyinde DAEŞ'in kentteki "son kalesi" konumundaki El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ne girdiğini belirtti.

Operasyonun bir hedefinin de DAEŞ tarafından alıkonulan insanların kurtarılması olduğuna dikkati çeken Gasri, aralarında 2 kadın ile 5 çocuğun da bulunduğu 7 rehinenin kurtarıldığını aktardı.

Bir kilometrekareden daha az yüz ölçümüne sahip mahallede yürütülen operasyonda ilerleme kaydedildiğini ve bölgenin bir kısmında kontrolün sağlandığını belirten Muhammed el-Gasri, karşılıklı çatışmaların devam ettiğini, çatışmalarda 2 askerin öldüğünü, 10'unun da yaralandığını ifade etti.

Gasri, ABD ve Libya savaş uçaklarınca yapılan eş zamanlı hava saldırılarının bölgeye girişi kolaylaştırdığını ifade ederek, "Mahallede bulunan bazı keskin nişancılar, intihar eylemcileri ve militanların etrafı havadan ve karadan sarıldı." dedi.

Sirte'nin terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Ancak bu tarihten itibaren DEAŞ'in tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin mahalleye girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :