Libya'daki çatışmalar

Libya'daki çatışmalar

Milli Genel Kongre, ülkenin güneyinde yaşanan çatışmaların bazı ülkeler tarafından körüklenen bir komplo olduğunu bildirdi

Libya'da Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK), ülkenin güneyinde yaşanan çatışmaların bazı ülkeler tarafından körüklenen bir komplo olduğunu bildirdi.

MGK'dan yazılı yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde yer alan Sabha, Obari ve el-Kufra kentlerindeki olayların, Libya'nın istikrarını istemeyen ve karşı devrim güçleri ile bazı ülkeler tarafından devrime karşı kurulan bir komplo olduğu belirtildi.

Ülkenin iç meselelerine müdahale edenlerin uyarıldığı açıklamada, "Libya, halkını ve sınırlarını korumak için gereken tüm önlemleri alacaktır. Ayrıca Libya'nın adaleti, tüm saldırgan ve hainlerin hakkında gelecektir" ifadesi kullanıldı.

Güney bölgesindeki vatandaşların, dış komplolar karşısında birleşmeleri çağrısının yapıldığı açıklamada, "Bugünlerde özellikle güneyden Libya'ya paralı askerlerin sızması, dış güçlerin olaylara müdahil olduğunu kanıtlıyor. Hedefte ise bu ülkelerin (isim belirtilmedi)  kötü amaçlarını gerçekleştirerek Libyalıları zayıflatmak ve acılarını artırmaktır" yorumu yapıldı.

Libya'nın güneyinde özellikle Arap ve Arap olmayan aşiretler arasında ara sıra çeşitli nedenlerle çatışmalar yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı