Libya'daki Çatışmalar

Libya'daki Çatışmalar

Milli Genel Kongre'ye bağlı birlikler, başkent Trablus'un Tacura ve Feşlum bölgelerinde kontrolü sağladı

TRABLUS (AA) - Libya'da Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı güçlerin, başkent Trablus'un Feşlum ve Tacura bölgelerinde kontrolü sağladığı bildirildi.

MGK'ya bağlı er-Rida güçleri sözcüsü Muhammed Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MGK tarafından görevlendirilen birliklerin, başkentin doğusundaki Tacura ve Feşlum'da güvenliği sağladığını ve barikatların kaldırılmasından sonra halkın evlerine dönmesine izin verildiğini söyledi.

Hamza, bölgeye düzenlenen operasyon sırasında 2 askerin yaralanması dışında kayıpları olmadığını ve başkentte kontrolün MGK güçlerinin elinde olduğunu kaydetti. 

- "Amacımız başkentte güvenliği sağlamak" -

Bu arada Fas'ın Suheyrat kentinde devam eden diyalog görüşmelerine katılan MGK heyeti Başkanı Salih el-Mahzum, düzenlediği basın toplantısında, MGK'ya bağlı Genelkurmay Başkanlığı'nın, 2 günden bu yana yürüttüğü operasyonun başkentte yeniden güvenliği sağlama amacı taşıdığını belirtti. 

MGK'nın, Trablus ve diğer Libya kentlerinin güvenliğinden sorumlu olduğunu kaydeden Mahzum, Fas'taki diyalog ekibinin başkentte özellikle de Tacura ve Feşlum'da yaşanan olayları yakından takip ettiğini belirterek, bu olayların, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi hükümetinin desteklediği Onur Operasyonu Koalisyonu'nun uzantısı olduğunu savundu.

İki günden bu yana Feşlum ve Tacura'da, MGK'ya bağlı Fecr-i Libya Kuvvetleri ile Tobruk hükümetinin desteklediği gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor. 

Libya'daki Çatışmalar

Libya'daki Çatışmalar

Kaynak:Haber Kaynağı