Libya'daki çatışmalar

Libya'daki çatışmalar

Bingazi Devrimciler Şura Meclisi'ne bağlı silahlı grupların, özel kuvvetlerin bulunduğu ana kışlayı ele geçirdiği belirtildi

BİNGAZİ (AA) - Libya'da Bingazi Devrimciler Şura Meclisi'ne bağlı silahlı grupların, orduya bağlı özel kuvvetlerin bulunduğu ana kışlayı ele geçirdiği bildirildi.  

Bingazi'de ordu birlikleriyle çatışan Ensaru'ş Şeria örgütü destekli Bingazi Devrimciler Şura Meclisi yetkilisi Talal Bin Harir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Orduya ait Saika Birliği'ne bağlı 5 askeri kışladan sonra ana kışlada da kontrolü sağladık" dedi.

Ordu kaynakları da iki hafta süren çatışmaların ardından destek gelmediği için merkezi kışladan çekilmek zorunda kalındığını doğrulayarak, çatışmaların henüz bitmediğini ve mücadeleye devam ettiklerini ifade etti. 

 

-Hükümetten taraflara ateşkes çağrısı

Bu arada hükümetten yapılan açıklamada, Bingazi'deki çatışmaların son bulması ve güvenliğin sağlanması için "akil adamların" katılımıyla toplantı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, taraflara "derhal ateşkes" çağrısında bulunularak, orduya bağlı tüm birimlere çatışmaları durdurmaları yönünde talimat verildiği kaydedildi.

Bingazi kentinde Ensaru'ş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Birliği arasında 14 Temmuz'dan bu yana aralıklarla çatışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı kaynakları, Bingazi kentinde geçen cumartesiden beri aralıklarla devam eden çatışmalarda 34 kişinin öldüğünü, 87 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı