Libya'daki çatışmalar

Libya'daki çatışmalar

Bingazi'nin Kanfude bölgesinde 6 saatlik "geçici ateşkes" ilan edilecek

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentinde, çatışma bölgesinde mahsur kalan sivillerin çıkarılması için 6 saatlik "geçici ateşkes" ilan edileceği bildirildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine (TM) bağlı Ordu Genel Komutanlığı Sözcüsü Albay Ahmed el-Mismari, düzenlediği basın toplantısında, çatışmaların yaşandığı Bingazi kenti banliyösünde mahsur kalan sivillerin kurtarılması için 6 saatlik geçici ateşkes ilan edileceğini söyledi.

Sivillerin bölgeden çıkarılması için uluslararası toplumun çağrıları üzerine BM Libya misyonu ve uluslararası örgütlerle iş birliği yapılarak toplantılar gerçekleştirildiğini aktaran Mismari, Kanfude bölgesinde bugün yerel saatle 08.00'de başlayacak ateşkesin 14.00'te sona ereceğini ifade etti.

Libya Kızılayının uluslararası örgütlerle iş birliği içinde çatışma bölgelerine girerek mahsur kalan vatandaşların çıkarılması görevini üstleneceğini belirten Mismari, bölgede savaşan gruplardan teslim olmak isteyenlere, "adil yargılanma ve iyi muamele" taahhüdünde bulundu.

Bingazi'nin batısında yer alan Kanfude bölgesinde, Tobruk merkezli TM ile terör örgütü DEAŞ ve Ensaru'ş-Şeria arasında çatışmalar yaşanıyor.

Bir kısmında Tobruk merkezli güçlerin kontrolü sağladığı Kanfude'de, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye'den 18 ailenin de aralarında bulunduğu 126 aile, 130 kişi ile 400 çocuğun mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Sudan Dışişleri Bakanlığı ile uluslararası kuruluşlar daha önce yaptıkları açıklamada, bölgede mahsur kalan yabancı uyruklu işçilerin ve diğer sivillerin kurtarılması için güvenlik koridoru açılması çağrısında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :