Libya’da yeni hükümeti kurma çalışmaları

Libya’da yeni hükümeti kurma çalışmaları

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler, UHM'nin yeni kabinesinin en kısa zamanda kurularak göreve başlaması çağrısında bulundu

TOBRUK (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Libyalı tarafların Fas'ın Suheyrat kentinde üzerinde uzlaştığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yeni kabinesinin en kısa zamanda kurularak göreve başlaması çağrısında bulundu.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih ile yaptığı görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Kobler, Libya'nın DAEŞ'le mücadelede yekvücut olmasının önemine işaret ederek, yeni hükümetin bu görevi yerine getireceğini söyledi.

Kobler, UMH'nin başkent Trablus'tan görevine başlaması için taraflarla görüşmelere devam ettiğini kaydetti.

Suheyrat kentinde devam eden görüşmelerde dün, Başkanlık Konseyi, 12 bakandan oluşan yeni kabine üzerinde anlaşmaya varmıştı. Libya'nın Fas Başkonsolosu Abdulmecid Seyf en-Nasr ise yeni kabinenin kurulması için Fas'ın Suheyrat kentinde önceki gün başlayan görüşmelerin devam ettiğini söylemişti.

Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK), Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) ve bağımsızları temsil eden heyetler, Suheyrat'ta 17 Aralık'ta bir araya gelerek, Faiz Sirac başkanlığında UMH'nin kurulması konusunda anlaşmaya varmış ancak TM, kurulan hükümeti daha sonra veto etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :