Libya'da Türk şirketi çalışanlarının kaçırılması

Libya'da Türk şirketi çalışanlarının kaçırılması

TRABLUS (AA) - Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdusselam...

TRABLUS (AA) - Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdusselam Kacman ile bir araya gelerek, 3 Türk ve 1 Alman vatandaşının kaçırılmasıyla ilgili gelişmeleri görüştü.

UMH'nin basın merkezinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Doğan'ın Kacman ile görüşmesinde, UMH'ye bağlı güvenlik güçlerinin kaçırılanların durumunu öğrenmek için atılan adımlar masaya yatırıldı.

Görüşmede ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Libya'daki son gelişmeler de ele alındı.

Büyükelçi Doğan, Türkiye'nin, ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanması için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni desteklediğini vurguladı.

Libya'nın Ubari kentinde silahlı bir grubun 3 Kasım 2017'de Türk şirketi çalışanı 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti.

Libya'nın güneyinde yer alan Ubari kentindeki elektrik santralinde çalışmalar, ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle 2014 yılında durdurulmuştu. Bölgedeki şartların düzelmesi üzerine ENKA Teknik şirketinden 160 mühendis ve tekniker, çalışmaların tamamlanması amacıyla mayıs ayı başında Libya'ya dönmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :