Libya'da 4 bakan istifa etti

Libya'da 4 bakan istifa etti

TRABLUS (AA) - Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden (UMH) 4 bakanın istifa ettiği bildirildi.UMH Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada,...

TRABLUS (AA) - Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden (UMH) 4 bakanın istifa ettiği bildirildi.

UMH Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, gerekçesine dair bilgi verilmeksizin kabinedeki 4 bakanın istifa ettiği belirtildi.

İstifa eden isimler ise Adalet Bakanı Cuma Abdullah ed-Dersi, Maliye Bakanı Fahir Miftah Ebu Ferne, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Abdulmatlub Ahmed Buferve ve Yerel Mutabakat İşleri Bakanı Abdulcevad Farac el-Ubeydi olarak açıklandı.

Ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Dokuz kez yapılan güvenoyu görüşmelerinin ardından Sirac, 15 Nisan'da hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :