Libya Ulusal Petrol Şirketinden uyarı

Libya Ulusal Petrol Şirketinden uyarı

Şirket, uluslararası ulaştırma ve petrol piyasasını Libya petrolünü satmak için yasa dışı sözleşmeler imzalayan kişilerle çalışma konusunda uyardı

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Petrol Şirketinin, uluslararası ulaştırma ve petrol piyasasını, Libya petrolünü satmak üzere yasa dışı sözleşmeler imzalayan kişilerle ticari muamelede bulunma konusunda uyardığı bildirildi.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı kişilerin ülkede yaşanan siyasi krizi fırsat bilerek petrol satmak için tanınmamış şirketlerle yasa dışı sözleşme imzaladığının tespit edildiği belirtildi.

Bu kişilerin Libya ham petrolünü çok büyük indirimlerle satışa çıkardığının aktarıldığı açıklamada, ulaştırma ve petrol piyasası bu sözleşmelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı ve bu sözleşmeler sebebiyle doğabilecek herhangi bir zararın tazmin edilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, Libya'nın bu tür sözleşmelerin uygulanması durumunda milyonlarca dolar zarara uğrayacağı vurgulanarak, Libya'nın, 2017 ham petrol üretimi için 16 uluslararası petrol şirketiyle sözleşme yaptığı ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :