Liberya'da devlet başkanlığı için 20 aday yarışacak

Liberya'da devlet başkanlığı için 20 aday yarışacak

ABUJA (AA) - Liberya'da ekim ayında düzenlenmesi planlanan devlet başkanlığı seçiminde 20 aday yarışacak.Liberya Ulusal Seçim Komisyonu (NEC), Devlet Başkanı...

ABUJA (AA) - Liberya'da ekim ayında düzenlenmesi planlanan devlet başkanlığı seçiminde 20 aday yarışacak.

Liberya Ulusal Seçim Komisyonu (NEC), Devlet Başkanı Ellen Johnson-Sirleaf'in yerine devlet başkanı olabilmek için seçimlerde 20 aday bulunduğunu duyurdu.

Yaklaşık 4,5 milyon nüfusa sahip ülkenin ulusal seçim komisyonu, 73 sandalyeli Temsilciler Meclisi için ise 986 adayın yarışacağını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Joseph Boakai'nin de yarışacağı başkanlık seçiminde senatodaki 19 üye Boakai'ye desteğini açıklamıştı.

NEC Başkanı Lamin Lighe, Liberya'da devlet başkanlığı seçimi ile genel seçimlerin ekimde yapılabilmesi için 45 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu kaydetmişti.

Liberya'da halk tarafından seçilmiş ilk kadın Devlet Başkanı Ellen Johnson-Sirleaf'in ekim ayında anayasa gereği görevi bırakmasının ardından halk yeni devlet başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek. İki kez başkanlık koltuğuna oturan Johnson-Sirleaf, kadının toplum içindeki rolünün güçlendirilmesine yaptığı katkılardan dolayı 2011'de Nobel Barış Ödülü ile onurlandırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :