Lezzette engel tanımadılar

Lezzette engel tanımadılar

Selçuklu Özel Mesleki Eğitim Okulu ve Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulundan hafif düzey zihinsel engelli öğrenciler Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde hünerlerini sergilediler.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu TAŞFED tarafından organize edilen 14. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali TÜYAP İstanbul  Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapıldı.

25 farklı Ülkeden 400 ü yabancı 2000 yarışmacının katıldığı festivalde 70 farklı kategoride yarışmalar yapıldı. 100 kişilik jüri üyesinin görev yaptığı organizasyonda yarışmacılar farklı lezzetleri ortaya koymak için kıyasıya yarıştılar.

SP. 4 engelli kategorisinde Selçuklu Özel Mesleki Eğitim Okulundan Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Emine Aycan, öğrenciler Kerem Ziya Güngör, Keziban Ünal, Ali Erdoğan, Meram Nuriye Cahit Atay Özel Mesleki Eğitim okulundan Fatma Soğanoğlu, Meryem Akkaya, Mehmet Özşahin Konya’yı temsil ettiler. Organizasyonda başarı sıralamasının yüzde 10 luk kısmında yer alan yarışmacılara madalya verilirken Konya’dan yarışmaya katılan 7 yarışmacıda madalya almaya hak kazandı. Zihinsel Engelliler sınıf Öğrentmeni  ve aynı zamanda Engelli Katagori yarışmacısı Emine Aycan’nın yaptığı arabaşı çorbası en fazla dikkat çeken lezzetlerden bir tanesiydi. Yarışmada Öğrencilere Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Mesleki Eğiğim Okulu Müdürü Meral Taşpınar, Müdür Yardımcısı Hüseyin Akar,Özel Eğitim Öğretmeni Esra Yıldırım,Selçuklu Özel Mesleki Eğitim Okulundan Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Emine Aycan, Müzik Öğretmeni Elif Gürdal, Rehmet Öğretmeni Ayşen Çalışır refakat etti.

Yarışmacılar madalyalarını Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyon Başkanı Yalçın Manav’ın elinden aldılar. Bu katagori yarışmacıların kendileri için çok önemli olduğunu belirten TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, yarışmacıların ortaya çıkardığı lezzetleri hayranlıkla izlediklerini ifade etti.

Yarışmaya katılım  Proje Sorumluları  Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Emine Aycan ve Okul  Müdürü Meral Taşpınar yarışmaya katılan bütün öğrencilerin madalya almasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtirlerken, yarışmaya katılım noktasında kendilerine büyük destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi ve bazı özel kuruluşlara da teşekkür ettiler. Bu tür organizasyonların öğrencilere ciddi anlamda bir terapi olduğunu ifade eden proje sorumlusu eğitmciler, imkanlar ölçüsünde bu tür organizasyonlara öğrencileri daha fazla götürmenin gayreti içinde olacaklarını ifade ettiler.