Lezzetin birincileri belli oldu

Lezzetin birincileri belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni'nde Komek Kurslarının Aşçı ve Aşçı Çırağı branşında yemek yarışması yapıldı.

Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan, Türk İslam Mutfağında Unutulmuş Olan Ana Yemekler, Hamur İşi, Şerbetli Tatlı Yemek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Komek Kurs öğrencileri kadınlar; Ana Yemek, Tatlı ve Börek kategorisinde toplamda 45 yarışmacı birbirinden güzel yaptıkları yemekleri jüriye sundu. Yemekleri, İç Anadolu Gazeteciler Federasyon Başkanı Adem Alemdar’ın da aralarından bulunduğu Konya yerel basın temsilcileri ve Gastronomi ve Mutfak sanatları hocalarından ise Ferhan Nizamlıoğlu, Fahrettin Uzun, Mustafa Akturfan, Muzaffer Kahraman değerlendirerek puanlama yaptı. Sunum, Yöresellik, Orijinallik ve Lezzetlik kıstaslarında puan veren jüri üyeleri, Birbirinden lezzetli yemekleri tadarken, karar vermekte zorlandıkları izlendi. Renkli ve heyecanlı geçen yarışmada, yarışmacılarında heyecanları yüzlerinden okundu.

68 ÇEŞİT YEMEK YARIŞTI

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun ilgi gören Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni kapsamında, yapılan yemek yarışması kursiyerlere heyecanlı dakikalar yaşatırken, kursiyerler sene boyunca öğrendikleri yemekleri en güzel şekilde jüriye sundular. Yöresel tatların yeniden gün yüzüne çıktığı yemek yarışmasında 3 alanda 68 yemek yarıştı. Deneyimli ve alanında uzman olan  jüri üyelerinin derecelendirdiği yemek yarışmasında;  Ana Yemek Dalında, Fadime Doğaner birinci olurken, Hatice Yıldız ikinci, Aliye Mıdık üçüncü oldu. Şerbetli Tatlı dalında Ümmü Gülsüm Sapanlı birinci, Meryem Şeyda Erdem ikinci, Alıye Canbaz üçüncü olarak kendilerini tatlı alanında ispatladılar. Börek dalında ise Müslüme Aslım birinci, Rahime Çelik ikinci, Şerife Dönmez üçüncü oldu.

YARIŞMACILARA ALTIN HEDİYE

Yarışmada dereceye giren adaylardan birincilere çeyrek altın verilirken, ikinciye gram altın ve hediye, üçüncüye ise gram altın hediye edildi. Dereceye giren yarışmacılar, kendilerini ‘Yemek Sultanı’ ilan ederek birbirlerini de ödüllendirdiler. Yarışmadan sonra jüri üyelerine Katılımlarından dolayı Komek yetkilileri tarafından hediye verildi.

Öte yandan Komek yemek hocalarının ve aşçı şeflerinin, karpuzlar üzerine çizdikleri motifler dikkat çekti. Yemek yarışmasına ayrı bir heyecan katan karpuz motifleri, Komek Logosu, çift başlı kartal, gül ve çiçek desenleri, Mevlana Türbesinin motifleri de ustaların el becerilerini kanıtlar nitelikteydi. Yarışmanın bitmesinin ardından kalan yemekler misafirlere ikram edilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılar hatıra fotoğrafı çektirerek günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Servet R. Çolak – Memleket  

img_3546.jpg

img_3488-001.jpg

img_3528.jpg

img_3498.jpg