Leyleklerin mekanı sessizliğe büründü

Leyleklerin mekanı sessizliğe büründü

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, leyleklerin daha sıcak olan Afrika ülkelerine göçü ile birlikte konakladıkları mekanlar sessizliğe büründü.Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, leyleklerin daha sıcak olan Afrika ülkelerine göçü ile birlikte konakladıkları mekanlar sessizliğe büründü.

Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde bulunan Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesi'nde yer alan Leylekler Tepesi'ni leyleklerin göç etmesi ile sessizlik kapladı.

Yeşildağ Mahallesi Muhtarı Duran Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsiminden itibaren leyleklerin konakladığı her iki mekanda da göç olmasından dolayı yuvaların boşaldığını söyledi.

Beyşehir'e gelişi ile ilkbaharı müjdeleyen leyleklerin, dönüşü ile de kışın habercisi olduğunu belirten Aslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en önemli leylek cennetlerinden birisi olan bölgemizde bulunan leylekleri, geçtiğimiz günlerde daha sıcak olan güneydeki ülkelere uğurladık. Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi'nde yaklaşık 5 ay misafir olan göçebe konuklarımız burada yavrularını besleyip büyüttükten sonra toplu olarak ağustos ayının son günlerinde kış dönemini geçirmek üzere sıcak ülkelere gitti. Onların gitmesi ile buradaki çok sayıda leylek yuvası da boş kaldı. Onların gelmesi yine buradaki mekanları şenlenecek, bizleri de mutlu edecek."

Kaynak:Haber Kaynağı