Leylekler artık akıma kapılmayacak

Leylekler artık akıma kapılmayacak

KONYA (AA) - Leylekler Vadisi'nde leyleklerin elektrik akımına kapılmasına neden olan teller izole edilecek.Doğal Denge, Ekolojik Yaşam, Üretim, Tüketim...

KONYA (AA) - Leylekler Vadisi'nde leyleklerin elektrik akımına kapılmasına neden olan teller izole edilecek.

Doğal Denge, Ekolojik Yaşam, Üretim, Tüketim ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri Sezer Gökdal, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile sivil toplum kuruluşlarının verdiği destekle yürütülen "Beyşehir Gölü-Leylekler Vadisi Eko Turizm Altyapısının Oluşturulması" projesi kapsamında yörede birtakım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Proje çerçevesinde faaliyet yürütürken yöre halkından, Leylekler Vadisi’ndeki elektrik direklerine takılan leyleklerin telef olduğuna yönelik şikayetler gelmesi üzerine harekete geçtiklerini belirten Gökdal, şunları kaydetti:

"Bu konuda MEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerde bulunduk. Buradaki havai hattın yer altına alınması ya da çıplak hattın izole edilerek bundan sonra leylek ölümlerinin olmaması konusunda taleplerimiz oldu. Görüşmeler neticesinde Leylekler Vadisi'nden geçen 8-10 direğin tellerinin izolasyonunun yapılacağı bilgisini aldık. Dolayısıyla, bundan sonra leyleklerin elektrik akımına kapılıp ölmemesini umuyoruz. MEDAŞ yetkililerine gösterdikleri anlayış ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :