Leyla Gencer anısına 10 Mayıs'ta konser verilecek

Leyla Gencer anısına 10 Mayıs'ta konser verilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), vefatının 9. yıl dönümünde dünyaca ünlü soprano Leyla Gencer'i anma konseri düzenleyecek. Bakırköy'deki...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), vefatının 9. yıl dönümünde dünyaca ünlü soprano Leyla Gencer'i anma konseri düzenleyecek.

Bakırköy'deki Leyla Gencer Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek konserde, Nabucco, Ernani, Figaro'nun Düğünü, Werther, Tannhauser, Faust, Hoffmann'ın Masalları, Tosca, Don Carlos ve Carmen'in de aralarında bulunduğu bir repertuvar yorumlanacak.

Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov'un yapacağı, konserde Suat Arıkan, Perihan Nayır Artan, Aylin Ateş, Önay Günay, Otilia Raselescu İpek ve Bülent Külekçi solist olarak sahne alacak.

Konser, 10 Mayıs'ta saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak.


- Leyla Gencer

Leyla Gencer, 10 Ekim 1928'de Polonezköy'de dünyaya geldi. Solistlik kariyerine 1950'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda, Cavalleria Rusticana eserindeki Santuzza rolüyle adım atan sanatçı, İtalya'da da ilk kez bu rolle seyirciyle buluştu. Gencer, zengin repertuvarı ve mükemmel tekniği sayesinde kısa zamanda dünya çapında tanınarak "La Diva Turca", "La Gencer" ve "La Regina" olarak ün kazandı.

Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago'da sahne alan sanatçı, Lucia, Norma, Lady Macbeth, Queen Elizabeth, Filoria Tosca, Lucrezia, Madam Butterfly, Alceste, Aida, Violetta ve Leonora'nın sesi oldu.

Kariyeri boyunca, 23 bestecinin 72 eserini repertuvarına alan sanatçı, konserlerini 1992'ye kadar sürdürdü. Sonraki yıllarda eğitimcilik kariyerine ağırlık vererek, genç sanatçıları yetiştiren Gencer, 10 Mayıs 2008'de hayata veda etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :