Lego'dan yapılmış süper kahramanlar Madrid'de

Lego'dan yapılmış süper kahramanlar Madrid'de

Milyonlarca lego parçasıyla orijinal boyutlarda yapılmış 120 adet süper kahraman karakteri ve objesi Madrid'de sergileniyor

MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'de sergilenen, milyonlarca lego parçasından yapılmış süper kahraman figürleri büyük ilgi topluyor.

Amerikalı sanatçı Nathan Sawaya'nın, Warner Bros ve alt kuruluşlarından DC Comics ile birlikte yürüttüğü çalışmalarla milyonlarca lego parçasından oluşturulan 120 adet süper kahraman karakteri ve objesi Madrid'deki Fernan Gomez Tiyatrosunda sergileniyor.

Süper kahraman figürlerinin orijinal boyutta yapıldığı sergi ilk defa bir Avrupa kentine getirilirken, ilginin üst düzeyde olduğu bildirildi.

Sergi yetkilileri, 80 yıldan fazla geçmişi olan süper kahramanlardan esinlenerek yapılan serginin dünyadaki en büyük lego koleksiyonu olduğu belirtildi.

Süpermen, Batman, Joker, Yeşil Fener, Flaş, Kedi Kadın ve Wonder Woman gibi DC Süper Kahramanlar karakterlerinin bulunduğu sergide, birebir boyutta bazı süper kahraman objelerinin de olması dikkati çekti. Gerçeğine uygun olarak 5,5 metre uzunluğunda yapılan "Batman arabası" için yarım milyon adet lego parçası kullanıldı.

Şimdiye kadar 6 kıtada 75'ten fazla kente götürülen "The Art of the Brick: DC Super Heroes" adlı sergi 5 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :